De buurtbewoners van Grote Plek-Hulseinde-Kerkeblok in Noorderwijk zijn erg ongerust over hun huisdieren. De afgelopen 2 jaar zijn er al meer dan 35 katten spoorloos verdwenen.

Recent buurtonderzoek bij 60 bewoners bracht aan het licht dat er vermoedelijk al jaren een kattenhater met verboden vergif aan het werk is.  De katten verdwijnen zonder enig spoor achter te laten.  Het gaat dus niet om ongevallen met auto's.


De hele buurt Grote Plek-Hulseinde-Kerkeblok vraagt zich af wat de dader bezielt.

Marleen D. uit Kerkeblok : 'Ik ben al 3 katten kwijt.  Ik heb vorige maand een hond gekocht die altijd binnen blijft.  Ik durf gewoon geen kat meer te houden.  Deze buurt is heel onveilig.  We denken dat een duivenmelker uit de buurt  de boosdoender is, maar bewijzen hebben we niet.  We gaan ons allemaal nu goed organiseren en de politie Neteland erbij betrekken.  Dit kan zo niet verder'.

Paula V.  uit Hulseinde : 'Moeten we onze poezen voortaan met een sensor of gps uitrusten om de dader te kunnen ontmaskeren?  Onlangs zijn er weer 4 poezen verdwenen in de buurt van de Grote Plek.  Naar verluid zijn er daar gedurende de afgelopen jaren reeds 10-tallen katten vermist geraakt en nooit terug gevonden, gewoon spoorloos. 

De meeste mensen houden er hun beestjes liever binnen,  of durven er zelfs geen meer in huis te nemen.  Verschrikkelijk gewoon.  Nog niet genoeg mens- en dierenleed in de wereld?   Vele diertjes uit het asiel missen hierdoor hun kans op een lang en gelukkig leven.   Moeten onze buurtbewoners dit lijdzaam blijven ondergaan?   Durven we onze katjes binnenkort enkel nog buiten te laten met een sensor om,  zodat we ze op gps kunnen volgen?  Het  zijn vaststellingen, feiten.'

Meldpunt verdwenen katten Noorderwijk : actie
Nnieuws ThalsFM wil meehelpen de kattenhater te ontmaskeren.  Als uw kat of hond recent verdwenen is in de buurt van Grote Plek-Hulseinde-Kerkeblok Noorderwijk,  laat het ons weten op redactie@nnieuws.be of bel 014-704850.  Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Verboden gif carbofuran
Vorig jaar april ontdekte dierenarts Karin Van Huele in 't Woud Noorderwijk dat 3 katten omgekomen waren door het verboden gif carbofuran. Als kinderen dit gif binnenkrijgen, sterven zij ook.

Wordt vervolgd.

Redactie Guy Verellen  / foto archief Nnieuws